Volledig scherm
De twee nieuwe wethouders: de VVD'er Dylan Lochtenberg (links) en Martijn Beek (ProVeenendaal). © DG

College Veenendaal bijna rond met twee nieuwe wethouders

VEENENDAAL - De beoogde coalitiepartijen ChristenUnie, VVD, SGP en ProVeenendaal zijn er in Veenendaal bijna uit. Het raadsprogramma wordt op woensdag 16 mei gepresenteerd door de vier fractievoorzitters Engbert Stroobosscher, Dylan Lochtenberg, Marco Verloop en Martijn Beek. Dit zijn ook de beoogde wethouders.

Formateur Wouter de Jong constateert dat er hard is gewerkt door de vier onderhandelende partijen: ,,Op dit moment is overeenstemming bereikt over de grootste thema’s voor de toekomst van Veenendaal. Ik verwacht dat het de partijen lukt om in de komende week de laatste de puntjes op de i te zetten en dan naar buiten te treden.''

Stadsgesprek

De Veenendaalse burgers krijgen de gelegenheid te reageren op het concept-raadsprogramma, nadat de vier partijen het concept hebben gepresenteerd. Dat kan via een stadsgesprek op woensdagavond 23 mei in het gemeentehuis van Veenendaal (20.00 uur) en via een online platform. De ontvangen input zal verwerkt worden in het programma of meegenomen worden bij de uitwerking van de thema’s wanneer het nieuwe college geïnstalleerd is.

De agendacommissie van de gemeenteraad heeft bepaald dat de reguliere raadsvergadering die gepland stond op donderdag 31 mei, wordt verplaatst naar woensdag 30 mei om 19.30 uur.

Op donderdag 31 mei volgt dan een bijzondere raadsvergadering over het raadsprogramma (16.00 uur) met aansluitend (19.30 uur) de installatie van het nieuwe college van Veenendaal. Dylan Lochtenberg van de VVD en Martijn Beek van ProVeenendaal zijn de nieuwe wethouders. Marieke Overduin  (CDA), Nermina Kundic (D66) en Arianne Hollander (VVD) keren niet terug als wethouder.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei