Volledig scherm
Hans Oosters. © ANP

Commissaris van de Koning Hans Oosters op bezoek in Veenendaal

VEENENDAAL - Commissaris van de Koning Hans Oosters gaat woensdag op werkbezoek in Veenendaal. Samen met burgemeester Gert-Jan Kats neemt de commissaris een kijkje bij Stichting Buitenzorg en het ICT-bedrijf Mprise.

Stichting Buitenzorg is een vrijwilligersorganisatie die activiteiten organiseert voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking. De stichting bestaat dit jaar 25 jaar en heeft twee locaties, waaronder het dierenparkje in het Dragonderpark dat momenteel nieuwe stallen en een theeschenkerij worden gebouwd.

ICT-bedrijf Mprise maakt deel uit van het ICT Campus samenwerkingsprogramma en is volgens de gemeente als innovatief bedrijf in de agrifoodsector een grote speler in de regio Foodvalley.

Rondetafelgesprekken

Na de bedrijfsbezoeken vinden rondetafelgesprekken plaats. Aan de hand van de thema’s cultuur en sport, welzijn, wonen en religie, bedrijfsleven en winkelhart, onderwijs en openbare orde zijn er gesprekken met maatschappelijke partners, Statenleden en fractievoorzitters.

Het is het eerste officiële werkbezoek aan Veenendaal van Oosters in zijn functie als commissaris van de Koning in de provincie Utrecht. Hij werd begin dit jaar benoemd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei