Volledig scherm
Wageninger Taco van den Hoorn won vorige week een etappe in de Binck Bank Tour en rijdt nu in Veenendaal © photo: Cor Vos

Concurrentie Groenewegen moet een list verzinnen voor Veenendaal-Veenendaal

VEENENDAAL/ WAGENINGEN - Dylan Groenewegen is vandaag de torenhoge favoriet voor de Veenendaal-Veenendaal Classic. De Nederlandse sprintkoning schreef de koers al twee keer op zijn naam en is ook nu de te kloppen man. Wie zijn zijn grootste concurrenten?

Dat gezelschap is eigenlijk vrij select. Omdat LottoNL-Jumbo de enige WorldTour-ploeg is die dit jaar aan de start verschijnt, ligt de derde dagzege in Veenendaal eigenlijk voor het grijpen voor de winnaar van drie Tour-etappes. 

Misschien dat de Britse sprinter Adam Blythe (Aqua Blue) roet in het eten kan gooien. De sprinter eindigde op het nationaal kampioenschap van Groot-Brittannië nog als tweede.

De grootste uitdager van Lotto­NL-Jumbo is misschien wel Team Roompot NL. Met Taco van den Hoorn en Jan-Willem van Schip heeft het twee hardrijders én mannen in vorm binnenboord. Beide inwoners van Wageningen wonnen onlangs nog een koers: Van den Hoorn in de BinckBank Tour en Van Schip de Slag om Norg. Maar Groenewegen in een sprint kloppen is een brug te ver, dus de ‘thuisrijders’ moeten met een tactisch foefje komen om de handen op de streep in de lucht te mogen steken.

Finish

Volledig scherm
Wereldkampioene Annemiek van Vleuten uit Wageningen doet mee aan Veenendaal-Veenendaal © Herman Stöver

Die eindstreep ligt dit jaar weer op de Kerkewijk, op dezelfde plek als vorig jaar. De verwachting is dat de finish tussen 17.00 uur en 17.15 uur plaats vindt. Om 12.30 uur is de start op de markt in Veenendaal. De eerste passage van de Emma Pyramide is rond 13.30 uur. Na de rondjes in en om Arnhem keren de renners rond 15.30 uur terug op Veenendaals grondgebied. Voor de winnaar ligt 5.785 euro klaar. De vrouwen, die om 10.20 uur starten, komen rond 14.00 uur binnen op de Kerkewijk. Annemiek van Vleuten uit Wageningen rijdt ook mee. De winnares grijpt 380 euro.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei