Culturele verlichting op een donkere herfstnacht

VIDEOBlauwe wezens en liftbingo, maar ook muziek en poëzie. Verzin het en het was er afgelopen zaterdag bij de eerste editie van de Veenendaalse Nachtfabriek.

Telkens wanneer de schuifdeuren even opengaan, knallen de tonen van A-ha’s Take On Me de donkere nacht in. We spreken Veenendaal, zaterdagavond, Kees Stipplein. In de overdag zo serene Cultuurfabriek is het een ware orgie van licht, muziek, dans en andere impulsen. Voor één avond is het artistieke centrum van het dorp omgedoopt tot de Nachtfabriek waar jong en oud het culturele hart kan ophalen. 

Trots paradeert medeorganisator Sanne Heymann over ‘haar’ evenementenvloer. Samen met Cornelie de Kuijper van de Cultuurfabriek bedacht ze deze ‘Veenendaalse museumnacht’. Geboren uit een hersenspinsel, een gevoel dat het pand zich prima leent voor een functie als club. ,,In Nijmegen hebben ze night at the library, slapen in de bibliotheek.”, aldus Heymann. ,,Dat ging hier iets te ver, maar Cornelie stond er wel voor open iets met de nacht te doen. Iets met cultuur, wat bij de Fabriek past.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei