Volledig scherm
De Basiliek in Veenendaal. © DG

Dansfeest vluchtelingen Veenendaal afgelast na bedreigingen

VEENENDAAL – Stichting Gastgezin voor een Vluchteling en De Basiliek in Veenendaal hebben het voor donderdag geplande evenement Dansen met Vluchtelingen vanwege bedreigingen afgelast. De organisatie kan de veiligheid rond het feest niet garanderen.

Na overleg met de politie en de gemeente is daarom besloten het evenement, dat was bedoeld als ontmoeting tussen Nederlandse gastgezinnen en vluchtelingen, uit te stellen.

'Geraakt door haat'
'Wij zijn geraakt door de haat die spreekt uit een aantal van de bedreigingen die zijn geuit in de richting van het initiatief. Wij willen ons zeker niet laten intimideren door haat maar ons juist inzetten voor compassie en verbinding. Daarom willen wij vluchtelingen, die situaties van geweld en haat ontvluchten, vriendschap en perspectief bieden', laat Jurrien ten Brinke van Gastgezin voor een Vluchteling via Facebook weten.


Belangrijke mededeling over het event ‘Dansen met Vluchtelingen’Na intensief beraad hebben Stichting Gastgezin voor... Geplaatst door Ik ben een gastgezin voor een vluchteling op dinsdag 15 maart 2016

De Vallei