Volledig scherm
Oscar Pater © Joost Hoving

De beste column ooit

Shit. Helemaal vergeten om een column te schrijven. De deadline is 15:00. Klok tikt twee keer zo snel. Rondje langs het nieuws ter inspiratie. 

Scrollen. Scannen. ‘Toeristen bedreigd door jachtluipaarden in Beekse Bergen’, ‘Iets met Waylon’, ‘Griepepidemie voorbij’, ‘Almere City houdt Roda JC op doelpuntloos gelijkspel’.

 Baasje

Ik vind er allemaal niets van. Ondertussen hijgt de deadline in mijn nek. Schrijven is leven, bedenk ik me. Ik tuur naar buiten, op zoek naar iets dat intrigeert. Drie lantaarnpalen, één verkeersbord, tal van tegels, grintpaden, voordeuren en vlaggenmasten. Hé, een hond! Zonder halsband ook nog. Ogenschijnlijk vermoeid. Alleen. Dit belooft wat. Een huisdier dat zijn baasje zat was. Niet meer onder zijn verstikkende regime wilde bestaan. Hij had zijn knapzak al gepakt, totdat hij bedacht dat hij deze onmogelijk zou kunnen dragen. Sneu verhaal. Een ogenblik later doet er zich een tragedie van vergelijkbare proporties voor. Baasje loopt de hoek om en vermoordt daarmee mijn verhaal. Het hondje kwispelt zelfs triomfantelijk. De buitenwereld is een stilleven; terwijl ik alles het liefst in constante staat van verandering zie. 

Appje

Quote

Ondertus­sen hijgt de deadline in mijn nek

Oscar Pater

Ook in mijn inbox is het rustig. Appje van mama: “Eet je thuis?”, Appje van Lisa: “Heb jij nog het bonnetje van de slacentrifuge?”, gemiste spraakoproep van m’n vader. “Je belde?”, “Ja, ging per ongeluk. “Oke, joe.” Kwart over twee ondertussen. Nog voordat ik mijn telefoon weg leg, gaat de bel. “Pakketje voor de buren, hier tekenen. Fijne dag verder.” De deur valt in het slot. Kans gemist. Plots voel ik een bloedneus opkomen. Dit belooft wat. Niks beleven doe je eigenlijk nooit. Tot volgende maand. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei