De nieuwe Canta: van koekblik naar snelle lijnen

VideoVEENENDAAL - Even ging er een siddering door de gebruikers van de Canta toen in augustus bekend werd dat hun autootje uit de productie werd genomen. Maar Waaijenberg, de Veenendaalse fabrikant van de karakteristieke rode gehandicaptenauto, beloofde gelijk een nieuw model. Donderdag werd de Canta 2.0 gepresenteerd.

Geen koekblik meer, maar snelle en ronde lijnen. De nieuwe Canta kon bij heel wat bezoekers de goedkeuring wegdragen. ,,Een erg mooie auto", aldus Gemma Deimann die er speciaal voor van Hoofddorp naar Veenendaal kwam. ,,Niet met de Canta overigens, dan zou ik drie uur onderweg zijn."

Beslagen ramen

Het dashboard van de nieuwe Canta.
Volledig scherm
Het dashboard van de nieuwe Canta. © DG

Maar de nieuwe technische snufjes vielen het meest in de smaak. Deimann: ,,Het probleem met de Canta is dat de ramen met slecht weer snel beslaan waardoor je geen zicht hebt. In het nieuwe model is dat wel geregeld met een ventilator." Alle bezoekers konden een testrit maken. Bertus van Wincoop zat voor het eerst in de electrische Canta. ,,Het valt op hoe rustig en stil die is. Je gaat er vanzelf rustig van rijden."

Nieuw jasje

De oude Canta was aan een nieuw jasje toe, aldus directeur Frank Vermin van producent Waaijenberg. ,,Nieuwe klanten vonden hem er toch ouderwets uitzien." Maar ook technisch is er veel veranderd. ,,Zo was het lastig om de deur dicht te doen door de luchtdruk. Het is een klein voertuig met een heel grote deur. Nu gaat het raam automatisch open en dicht bij het openen van de deur."

De nieuwe Canta met erachter het oude model.
Volledig scherm
De nieuwe Canta met erachter het oude model. © DG
De presentatie van de nieuwe Canta.
Volledig scherm
De presentatie van de nieuwe Canta. © DG

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei