Diefstal leidt tot spectaculair evenement: de lat ligt hoog op het stadsstrand

VIDEOVEENENDAAL - Het begon met een vervelende diefstal, maar uiteindelijke leverde het Veenendaal een leuk sportief evenement op: zaterdag bonden verschillende polsstokspringers, jong en oud, de strijd aan met elkaar en de zwaartekracht op het Veenendaalse stadsstrand.  

Vorig jaar werden de polsstokken van de atleten van de Veenendaalse Atletiek Vereniging VAV gestolen. Ze kregen nieuwe van Team Veenendaal. Dat is een organisatie die sporters en clubs ondersteunt. 

Team Veenendaal had één voorwaarde: VAV werd gevraagd om als tegenprestatie een wedstrijd te organiseren in het centrum van Veenendaal. 

Lat ligt hoog

Zaterdag was het zover. Nadat 's ochtend eerst zo'n twintig jongeren een clinic hadden gevolgd, volgde de wedstrijd. Al gauw lag de lat hoog en gingen de springers over de 2 meter. 

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Jip de Greef (15) uit Amersfoort. Hij ging op de Veenendaalse stadsstrand over 3,30 meter. 

Volledig scherm
Polsstokhoogspringen op het Veenendaalse stadsstrand. © Harold Schuil/De Gelderlander
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei