Volledig scherm
Het dierenkampje is al aardig onderhanden genomen. © DG

Dierenkampje Dragonder in Veenendaal aan vooravond van grote verbouwing

videoVEENENDAAL Het Dierenkamp Dragonder in Veenendaal staat aan de vooravond van een gedaanteverwisseling. De nu nog wat oubollige kinderboerderij krijgt nieuwe dierenverblijven, een theeschenkerij en een belevingstuin. Komende vrijdag gaan de deuren dicht voor de sloop en de nieuwbouw.

De plannen liggen er al sinds 2016 maar deze week gaat het dan echt gebeuren. Op 26 april gaat het uit 1977 stammende dierenkampje dicht en beginnen de sloopwerkzaamheden. De meeste dieren hebben al een tijdelijk onderkomen gevonden in onder andere Ederveen bij een van de beheerders die daar veel buitenruimte heeft.

Volledig scherm
De presentatie van de nieuwbouwplannen in 2016. © Tamara Reijers

De theeschenkerij en de belevingstuin zijn ook bedoeld dagbesteding aan te bieden voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat gebeurt ook nu al in het dierenkampje. Er is een overeenkomst met Zideris waardoor mensen met een verstandelijke beperking mee kunnen helpen met de verzorging van de dieren en het bijhouden van de kinderboerderij.

Gerrit van de Weerd is voorzitter van de stichting Buitenzorg die sinds 2015 de dierenboerderij beheert. De belangrijkste verandering was dat Buitenzorg mensen met een verstandelijke handicap naar Dragonder heeft gehaald. ,,Wij noemen ze liever bezoekers. Die komen voor dagbesteding. Dat is de belangrijkste reden dat we het dierenkamp aan willen passen”, aldus Van de Weerd bij de presentatie van de eerste plannen.

Het dierenkampje sluit op 26 april en gaat halverwege september weer open. De eerste sloopwerkzaamheden zijn al begonnen maar de organisatie kan nog wel wat handjes gebruiken. Geïnteresseerden kunnen zich melden via de Facebook-pagina van stichting Buitenzorg Beheer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei