Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

DOVO is klaar met stages van jonge talenten bij profclubs: ‘het is niet verantwoord'.

VEENENDAAL - Voetbalvereniging DOVO uit Veenendaal wil het niet meer hebben dat de soms zeer jonge leden van haar jeugdteams op stage gaan bij profclubs. Dat is pedagogisch onverantwoord, vindt de club. 

DOVO heeft nu officieel het standpunt ingenomen dat het niet meer wil meewerken aan verzoeken van BVO’s (Betaald Voetbal Organisaties) die spelers al op jonge leeftijd willen uitnodigen voor proefstages. 

Daarmee volgt de Derde divisionist zich bij andere clubs die daar al eerder een standpunt over in hadden genomen. 

Niet verantwoord

Volledig scherm
Het eerste team van DOVO in actie. © Herman Stöver

,,Per direct werken wij niet meer mee aan verzoeken om spelers uit te nodigen tot en met de teams voor kinderen onder 10 jaar. Diverse redenen liggen daaraan ten grondslag. De belangrijkste reden is dat we het veel te vroeg vinden om jonge kinderen uit het veilige amateurklimaat en eigen omgeving te halen, wat in onze ogen pedagogisch niet verantwoord is”, geeft Hoofd Opleidingen, Michael Brussen aan.

,,Binnen de jeugdopleiding van DOVO worden wij steeds vaker geconfronteerd met scouts van profclubs die spelers al op hele jonge leeftijd willen uitnodigen voor proefstages. Deze scouts mengen zich nu al in de onder-8 teams en soms zelfs al jonger. Wij gaan ervan uit dat de BVO’s dit besluit ook respecteren”, vervolgt Brussen. 

Te jong

Voorzitter Jan Willem de Groot staat vierkant achter het besluit. ,,Wij zijn van mening dat de jongste jeugd te jong is en de verwachtingen te hoog zijn. Vaak zorgt dat voor teleurstelling achteraf bij kinderen en ouders. Dat heeft weer zijn weerslag op het team. Ik ben van mening dat talent er vanzelf uit komt op latere leeftijd.” 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei