Volledig scherm
Het beoogde bedrijventerrein. © Google Maps

Ede kan aan de slag op bedrijventerrein De Klomp

updateEDE - De gemeente Ede heeft zijn huiswerk niet helemaal goed gedaan bij het plan voor het nog aan te leggen bedrijventerrein De Klomp bij Ede. De Raad van State heeft vandaag enkele bezwaarmakers voor een deel in het gelijk gesteld. Maar de bouw van het bedrijventerrein kan gewoon doorgaan.

Dat meldt de gemeente Ede in een reactie op de uitspraak vandaag van de Raad van State. 'Binnenkort starten de werkzaamheden voor het bouwrijp maken van de grond voor het nieuwe bedrijventerrein', meldt de gemeente. 'Door een uitspraak van de Raad van State vandaag is bestemmingsplan onherroepelijk geworden.'

Info Support

Het Veenendaalse bedrijf Info Support en twee particulieren hadden beroep aangetekend bij de Raad van State tegen het bestemmingsplan voor het bedrijventerrein. De Raad van State heeft de gemeente Ede vandaag op bijna alle punten in het gelijk gesteld. Alleen op één punt zat Ede mis. Bij het maken van het plan werd eerst gekeken hoeveel bedrijven uit de Food Valley geïnteresseerd konden zijn. Later is dat veranderd in een straal van 7 tot 10 kilometer om het terrein heen.

'Ontoereikend gemotiveerd en onzorgvuldig tot stand gekomen', is de conclusie van de Raad van State op dit punt, en daarom is het in 2017 aangenomen bestemmingsplan vernietigd. In de beslissing heeft de raad van State wel gezegd dat de rechtsgevolgen van het besluit over het bestemmingsplan in stand blijven.

Kantoren

De strijd tussen ICT-bedrijf Info Support en de gemeente loopt al jaren. Info Support wil al jaren naar het toekomstige nieuwe bedrijventerrein waar een Food & Businesspark komt. Maar daar mogen geen kantoren komen, zo staat in het bestemmingsplan. Info Support heeft begin 2017 echter wel een perceel grond gekocht dat deels in het bestemmingsplangebied ligt.

De gemeente Ede start zo snel mogelijk met verkoop van de kavels. ,,Met de ontwikkeling van het Food & Businesspark beantwoorden wij aan de vraag naar kavels voor voedsel producerende en verwerkende bedrijven in vooral de zwaardere milieucategorieën,” vertelt wethouder Willemien Vreugdenhil. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei