Het Dak van de Markt in Veenendaal: het bekendste café van de regio, tegen wil en dank.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Dak van de Markt in Veenendaal: het bekendste café van de regio, tegen wil en dank. © Herman Stöver

Een explosie van geweld in Veenendaal, nog heel veel vraagtekens

Terugblik 2019Verslaggevers van ‘De Gelderlander’ kijken terug op opmerkelijke nieuwsgebeurtenissen uit 2019. In deze aflevering: Bart Eulen over de aanslagen op een Veenendaalse kroeg.

Een handgranaat, twee molotovcocktails, brandstichting, een verwoeste bestelbus en een regen aan kogels. Allemaal gericht op één man. De bekendste Veenendaler was dit jaar - tegen wil en dank - kroegbaas en lachgashandelaar Sytse Tamminga.

Terug naar die vroege ochtend in september. Bijna waren we Het Dak van de Markt, het Veenendaalse café dat in 2018 tot drie keer toe door onbekende schutters onder vuur was genomen, alweer vergeten.

Het zou nu, na ruim een jaar zonder incidenten, toch niet wéér raak zijn? In het holst van de nacht had er brand gewoed. Even later bleek de vrees van het barpersoneel, dat zich in alle vroegte al voor de kroeg had verzameld, toch werkelijkheid: opnieuw hadden criminelen het op de zaak van uitbater Sytse Tamminga gemunt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei