De inrichting van de expositie van kunstenaar Allard Budding in de Veenendaalse Cultuurfabriek. Op de trap de initiatiefnemer en voormalig vriend van de vorig jaar overleden kunstenaar, Hans Huitinck.
Volledig scherm
PREMIUM
De inrichting van de expositie van kunstenaar Allard Budding in de Veenendaalse Cultuurfabriek. Op de trap de initiatiefnemer en voormalig vriend van de vorig jaar overleden kunstenaar, Hans Huitinck. © Herman Stöver

Eerbetoon aan eigenwijze kunstenaar uit Veenendaal

VEENENDAAL - Een jaar geleden overleed op 54-jarige leeftijd de uit Veenendaal afkomstige kunstenaar Allard Budding. In de Cultuurfabriek is nu een tentoonstelling aan hem gewijd. ,,Waar wij een schuursponsje zien, zag hij een vlak."

Allard Budding stond in oktober 1992 in alle kranten toen hij met vijf andere kunstenaars een Koninklijke Subsidie voor Vrije Schilderkunst ontving. Waar de andere kunstenaars in een jasje voor de koningin verschenen, droeg Budding een t-shirt met daarop een portret van het staatshoofd. Typisch iets voor Allard, vindt oud-Veenendaler Hans Huitinck, die tot aan zijn dood met hem bevriend was. ,,Hij wilde iets verzinnen waardoor hij op alle voorpagina's kwam te staan. Wat dat betreft was Allard een echte performer. Alle landelijke kranten publiceerden de foto van hem in dat t-shirt naast de koningin."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei