Volledig scherm
Engbert Stroobosscher © CU Veenendaal

Engbert Stroobosscher (CU) kandidaat wethouder Veenendaal

VEENENDAAL - Fractievoorzitter Engbert Stroobosscher van de ChristenUnie (CU) in Veenendaal is kandidaat voor het nieuwe college van B en W in Veenendaal. De CU heeft momenteel het voortouw in de onderhandelingen voor een nieuw college na de val van het oude college eind oktober.

Van dat oude college onderhandelen SGP, VVD, D66 en CDA nu met oppositiepartij CU over een nieuw college.

Projectmanager
Die vier partijen hebben hun eind oktober afgetreden wethouders weer voorgedragen als kandidaat-wethouder. Dat zijn Marco Verloop (SGP), Arianne Hollander (VVD), Nermina Kundic (D66) en Marieke Overduin-Biesma (CDA). Stroobosscher is binnen zijn partij als kandidaat uit de bus gekomen voor het wethouderschap. Hij werkt nu als projectmanager bij de gemeente Barneveld. „Het zou voor mijn werk handiger geweest zijn om wethouder te worden over anderhalf jaar of over vijfenhalf jaar, na verkiezingen. Maar ik wil hier niet voor weglopen.”

December
Stroobosscher hoopt dat in december een nieuw college rond kan komen. „We praten nu over de invulling van de portefeuilles. En vertrouwen onderling is belangrijk. Voor vertrouwen moet je je soms kwetsbaar op durven stellen. Met vertrouwen en veiligheid binnen het college kunnen we verbinden.”

Het vorige college bestond naast de vier oude partijen uit ProVeenendaal. Dat college viel door een onderlinge vertrouwensbreuk op persoonlijk gebied, waarna alle vijf wethouders hun ontslag indienden.

De Vallei