De omgeving van knooppunt Veenendaal-De Klomp is in beeld voor grootschalige woningbouw. De A12-afslag Veenendaal ligt er voor de deur.
Volledig scherm
PREMIUM
De omgeving van knooppunt Veenendaal-De Klomp is in beeld voor grootschalige woningbouw. De A12-afslag Veenendaal ligt er voor de deur. © Herman Stöver

Er moet een tweede Veenendaal bij in Foodvalley-Zuid. Maar waar dan?

woningnood in de valleiEDE - Bouwen, bouwen, bouwen. Dat is het voornaamste antwoord van de gemeenten in Regio Foodvalley op de steeds toenemende krapte op de woningmarkt. Tot 2040 moeten er 40.000  huizen worden opgeleverd, waarvan minstens de helft betaalbaar.

7 reacties

 • J. Zomers

  2 maanden geleden
  Je kunt daar hoogbouw doen. Woonblokken en appartementen van 4 en 5 hoog - dan hou je een hoop grond over.
 • Johan Jansen

  2 maanden geleden
  Ondernemers die wel brood zien in een veld met zonnepanelen in Utrechtse Heuvelrug kunnen zich deze zomer bij de gemeente melden. Die geeft ruimte aan 25 hectare waar zonne-energie mag worden opgewekt. Ondertussen gaat de verkenning van een plek voor windmolens ook door. dit gebied kan beter gebruikt worden voor een 2e Veenendaal.
 • John Fender

  2 maanden geleden
  Maar wel een WFC waar geen hond naar toe gaat!
 • Henk van Schuringa

  2 maanden geleden
  Veenendaal heeft veel ruimte aan bedrijfsterreinen weggeven. Die wilden allemaal laagbouw met veel parkeergelegenheid er omheen. En dan kregen ze. Op de Groene Grens zijn kapitale villa's gebouwd op grote percelen waar ook eengezinswoningen hadden kunnen komen. Rond de Industrielaan en de Groeneveldselaan staan nog veel bedrijfspanden te verloederen. Daar kun je middelhoogbouw van maken als je bedrijfspanden die leeg staan onteigent
 • Leo Vis

  2 maanden geleden
  Laten we in Ede het World Food Centre maar snel vergeten en op deze plek betaalbare woningen bouwen. Dan zitten we in Ede ook niet opgezadeld met luchtfietserij waarvoor we met tientallen miljoenen garant moeten staan.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei