De omgeving van knooppunt Veenendaal-De Klomp is in beeld voor grootschalige woningbouw. De A12-afslag Veenendaal ligt er voor de deur.
Volledig scherm
PREMIUM
De omgeving van knooppunt Veenendaal-De Klomp is in beeld voor grootschalige woningbouw. De A12-afslag Veenendaal ligt er voor de deur. © Herman Stöver

Er moet een tweede Veenendaal bij in Foodvalley-Zuid. Maar waar dan?

woningnood in de valleiEDE - Bouwen, bouwen, bouwen. Dat is het voornaamste antwoord van de gemeenten in Regio Foodvalley op de steeds toenemende krapte op de woningmarkt. Tot 2040 moeten er 40.000  huizen worden opgeleverd, waarvan minstens de helft betaalbaar.

7 reacties

 • J. Zomers

  4 maanden geleden
  Je kunt daar hoogbouw doen. Woonblokken en appartementen van 4 en 5 hoog - dan hou je een hoop grond over.
 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  Ondernemers die wel brood zien in een veld met zonnepanelen in Utrechtse Heuvelrug kunnen zich deze zomer bij de gemeente melden. Die geeft ruimte aan 25 hectare waar zonne-energie mag worden opgewekt. Ondertussen gaat de verkenning van een plek voor windmolens ook door. dit gebied kan beter gebruikt worden voor een 2e Veenendaal.
 • John Fender

  4 maanden geleden
  Maar wel een WFC waar geen hond naar toe gaat!
 • Henk van Schuringa

  4 maanden geleden
  Veenendaal heeft veel ruimte aan bedrijfsterreinen weggeven. Die wilden allemaal laagbouw met veel parkeergelegenheid er omheen. En dan kregen ze. Op de Groene Grens zijn kapitale villa's gebouwd op grote percelen waar ook eengezinswoningen hadden kunnen komen. Rond de Industrielaan en de Groeneveldselaan staan nog veel bedrijfspanden te verloederen. Daar kun je middelhoogbouw van maken als je bedrijfspanden die leeg staan onteigent
 • Leo Vis

  4 maanden geleden
  Laten we in Ede het World Food Centre maar snel vergeten en op deze plek betaalbare woningen bouwen. Dan zitten we in Ede ook niet opgezadeld met luchtfietserij waarvoor we met tientallen miljoenen garant moeten staan.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  4

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Veenendaalse (68) rijdt met slakkengangetje 80-jarige fietser omver, toch overlijdt hij twee weken later
  PREMIUM
  3

  Veenendaal­se (68) rijdt met slakkengan­ge­tje 80-jarige fietser omver, toch overlijdt hij twee weken later

  Met achttien kilometer per uur reed een 68-jarige Veenendaalse vrouw een 80-jarige man van zijn fiets. Twee weken later overleed hij in het ziekenhuis. De doodsoorzaak was een bacteriële infectie, maar volgens het Openbaar Ministerie heeft de Veenendaalse tóch schuld aan zijn overlijden. Donderdagochtend staat de vrouw huilend voor de rechter. ,,Ik heb veel spijt en ik zou het heel graag terug willen draaien.”

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei