De omgeving van knooppunt Veenendaal-De Klomp is in beeld voor grootschalige woningbouw. De A12-afslag Veenendaal ligt er voor de deur.
Volledig scherm
PREMIUM
De omgeving van knooppunt Veenendaal-De Klomp is in beeld voor grootschalige woningbouw. De A12-afslag Veenendaal ligt er voor de deur. © Herman Stöver

Er moet een tweede Veenendaal bij in Foodvalley-Zuid. Maar waar dan?

woningnood in de valleiEDE - Bouwen, bouwen, bouwen. Dat is het voornaamste antwoord van de gemeenten in Regio Foodvalley op de steeds toenemende krapte op de woningmarkt. Tot 2040 moeten er 40.000  huizen worden opgeleverd, waarvan minstens de helft betaalbaar.

4 reacties

 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Je kunt daar hoogbouw doen. Woonblokken en appartementen van 4 en 5 hoog - dan hou je een hoop grond over.
 • Henk van Schuringa

  1 jaar geleden
  Veenendaal heeft veel ruimte aan bedrijfsterreinen weggeven. Die wilden allemaal laagbouw met veel parkeergelegenheid er omheen. En dan kregen ze. Op de Groene Grens zijn kapitale villa's gebouwd op grote percelen waar ook eengezinswoningen hadden kunnen komen. Rond de Industrielaan en de Groeneveldselaan staan nog veel bedrijfspanden te verloederen. Daar kun je middelhoogbouw van maken als je bedrijfspanden die leeg staan onteigent
 • Leo Vis

  1 jaar geleden
  Laten we in Ede het World Food Centre maar snel vergeten en op deze plek betaalbare woningen bouwen. Dan zitten we in Ede ook niet opgezadeld met luchtfietserij waarvoor we met tientallen miljoenen garant moeten staan.
 • bart verplak

  1 jaar geleden
  Foodvalley, kun je dat eten?

In samenwerking met indebuurt Veenendaal