Volledig scherm
Gerrit van de Weerd (rechts) neemt 25.000 euro in ontvangst voor het nieuwe theehuis. © Cees van Hal

Flinke cheque voor theehuis in Dragonderpark Veenendaal

VEENENDAAL Het theehuis in het Veenendaalse Dragonderpark is bijna klaar. En voor de bouw van de nieuwe aanwinst heeft het dierenkampje Dragonder een cheque van 25.000 euro gekregen.

Gerrit van de Weerd, voorzitter van beheerder stichting Buitenzorg, ontving het bedrag van 25.000 euro uit handen van Cees van Hal, secretaris van de Stichting November 1981. Die stichting is van en voor mensen met beperkingen in Veenendaal en is ontstaan in het Gezinsvervangend tehuis LONAS (Laat Ons Niet Alleen Staan) aan de Colijnstraat.

Theeschenkerij

Mensen met een dagbesteding gaan straks ook aan de slag in de nieuwe theeschenkerij op het dierenparkje. Het dierenparkje is al sinds langere tijd een locatie die dagbesteding biedt voor mensen met een verstandelijke beperking. 

Stichting Buitenzorg heeft daarover afspraken gemaakt met Zideris. Donderdag hebben Joost Meijs, algemeen directeur van zorgverlener Zideris en Gerrit van de Weerd een contract getekend voor verbreding van de dagbesteding op Dragonder.

Complete make over

De wat oubollige ogende kinderboerderij uit 1977 krijgt deze zomer een complete make over met nieuwe dierenverblijven, een theeschenkerij en een belevingstuin. Tot die tijd is het dierenkamp gesloten. Van de Weerd laat weten dat de opening gepland staat voor 1 oktober. Dan zal de theekoepel al wel klaar zijn maar nog niet in gebruik. ,,We willen de mensen met dagbesteding die daar gaan werken, wel de tijd geven om te wennen.” De verwachting is dat de theekoepel ergens in november de deuren gaat openen voor het publiek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei