Volledig scherm
Veenendaal-Centrum. © Cord Otting

Flinke groei aantal treinreizigers op station Veenendaal-centrum

VEENENDAAL - Het aantal reizigers dat in- of uitstapt op station Veenendaal-centrum is flink gegroeid. In 2017 waren dat er 2.277 gemiddeld per dag, een stijging van 9 procent ten opzichte van 2016.  Dat blijkt uit cijfers van de NS. 

Daarmee heeft het station de hoogste stijging van alle stations in de regio. Overal nam het aantal passagiers toe, maar niet in dezelfde mate. Zo steeg het aantal treinreizigers in Rhenen met 7 procent naar 1.325 per dag. Op dezelfde lijn van NS (tussen Rhenen en Utrecht) steeg ook het aantal in- en uitstappers op Veenendaal-West naar 1.580 per dag.

Grootste

Het grootste station qua reizigers in het gebied, blijft Ede-Wageningen. Daar steeg het aantal reizigers licht, met slechts 1 procent, naar een dagelijks aantal van 17.758 mensen die op dit perron inchecken of uitchecken. De cijfers van de stations op de Valleilijn zijn niet door de NS meegenomen. Dat geldt ook voor de in- en uitcheckende reizigers van Arriva, Veolia en Breng op de stations in het gebied. 

Ook het aantal reizigers op station Veenendaal-de Klomp  steeg, met 3 procent naar dagelijks 4.229 mensen die hun ov-kaart tegen de scanner hielden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Waterschap dansend door winkelstraten van Veenendaal en Wageningen voor aandacht
    video

    Waterschap dansend door winkelstra­ten van Veenendaal en Wageningen voor aandacht

    VEENENDAAL/WAGENINGEN - Winkelend publiek in Wageningen en Veenendaal keek vandaag vreemd op toen er een groep van 30 in het wit geklede jongeren opeens wild begon te dansen op harde muziek. Het ging om een actie van waterschap Vallei en Veluwe, die met deze flashmobs aandacht vroeg voor de verkiezingen voor het bestuur van het schap. Dat wordt komende woensdag tegelijk met de kandidaten voor de Provinciale Staten gekozen.

De Vallei