Volledig scherm
Marco Verloop © jacques jullens

Fors tekort op jeugdzorg Veenendaal

VEENENDAAL - Veenendaal stevent af op een flink tekort op de jeugdzorg. Wethouder Marco Verloop noemde een bedrag van 1,6 miljoen euro.

,,Het is een zorgwekkende ontwikkeling’’, vertelde de wethouder de raadscommissie donderdagavond. ,,Ik wil bij deze vast waarschuwen wat er aan zit te komen.’’ Veel gemeenten kampen met overschrijdingen op het budget op het sociaal domein. De jeugdzorg is in Veenendaal met een overschrijding van 1,6 miljoen de grootste boosdoener. Andere cijfers volgen nog, liet Verloop weten.

Goede oplossing

Het college van B en W heeft onlangs de gemeente gevraagd om de behandeling van de begroting uit te stellen van oktober naar november om met een goede oplossing te komen. 'De verwachting is dat deze overschrijding in de jeugdzorg niet eenmalig zal zijn en zich in de komende jaren doorzet als er geen maatregelen worden genomen. Ook op andere onderdelen binnen het sociaal domein, zoals de uitvoering Wet maatschappelijke ondersteuning, worden de komende jaren structurele financiële tekorten verwacht', aldus B en W.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei