Volledig scherm
© stock.xchng

Fruit voor voedselbank van Veenendaalse stadsakker

VEENENDAAL - Verse groente en fruit voor de klanten van de Veenendaalse Voedselbank. Dat kan volgend jaar wanneer de Voedselbank zijn eigen akker krijgt in de stad. Voor minimaal drie jaar mogen ze gaan pionieren in Groenpoort, een toekomstige woonwijk van Veenendaal.

Het idee van de Voedselbank en de stichting Missie0318 krijgt de steun van de gemeente.

Verlengd
„Een mooi initiatief”, vindt wethouder Arianne Hollander die namens de gemeente tijdelijk een gebied van ruim drie hectare ter beschikking stelt. „Voor drie jaar en daarna kan het eventueel per jaar verlengd worden.” Groenpoort moet een nieuwe woonwijk worden, maar in Veenendaal-Oost wordt de komende jaren eerst in een ander deel gebouwd.

Voordelen
Kees Huibers, voorzitter van de Veenendaalse voedselbank, ziet meerdere voordelen. „We zijn opgericht om verspilling tegen te gaan. Maar we zouden wel graag een gezonder pallet aan willen bieden met groenten en fruit. Dat kan op deze manier.

Vrijwilligers
De akker moet worden onderhouden door vrijwilligers. Het doel hiervan is om perspectief en zingeving te bieden aan mensen zonder werk (met of zonder beperking) en mensen in een sociaal isolement. Huibers: „We moeten nog bekijken hoe we het precies gaan aanpakken. We beginnen klein en hopen in het voorjaar te beginnen. We willen ons ook goed oriënteren in andere plaatsen waar dit al gebeurt.”

De Vallei