Langs de A12 bij Veenendaal is de afgelopen jaren een ICT-campus verschenen.
Volledig scherm
Langs de A12 bij Veenendaal is de afgelopen jaren een ICT-campus verschenen. © Herman Stöver

Geen bezwaren tegen ‘tech campus’ in de oksel van Veenendaal

VEENENDAAL - De ‘oksel’ van de A12 in Veenendaal krijgt een opknapbeurt. Technologiebedrijf HSO gaat dat lege terrein langs de snelweg en de Rondweg-Oost gebruiken om daar uit te breiden.

Het ruim twee hectare grote terrein ligt naast het Veenendaalse technologiebedrijf. Het stuk grond, eigendom van de gemeente, had jarenlang een verkeersbestemming. Omdat de aansluiting van de Rondweg-Oost op de A12 wat naar het oosten werd verschoven, bleef er een stuk grond braak liggen.

Leeg gebied langs de snelweg

HSO zit op het bedrijventerrein Compagnie naast die ‘oksel’ van A12 en Rondweg en het bedrijf wil daar graag uitbreiden. De gemeente bereikte eerder overeenstemming met HSO om het grootste deel van het terrein aan het bedrijf te verkopen. 

Plannen voor een Tech Campus

Tegen het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan zijn geen bezwaren ingediend. De IT-dienstverlener wil op die grond een Tech Campus laten bouwen die aansluit bij de Veenendaalse plannen voor een ICT Campus.  Momenteel heeft het plangebied een groen karakter, bepaald door een wilgen- en populierenbosje en sloten met riet en grasland. In het bestemmingsplan zijn bouwhoogten van 12 meter, 15 meter en 21 meter opgenomen voor de zichtlocatie langs de snelweg.

De gemeenteraad moet nog wel het groene licht geven.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei