Volledig scherm
© DG

Geen nieuwe inspraak proef koopzondag in Veenendaal

VEENENDAAL - Was de inspraak rond de koopzondag in Veenendaal wel goed geregeld? De bezwarencommissie vindt dat de gemeenteraad daar nog eens naar kan kijken.

Het college van B en W vindt dat echter niet nodig. Veenendaal voerde vorig jaar een proef in met zes koopzondagen per jaar onder bepaalde voorwaarden. Vier winkeliers en twee inwoners hebben bij de bezwaarschriftencommissie aan de bel getrokken over de inspraakprocedure. Zij vinden dat de inspraak niet goed geregeld was. Die winkeliers willen alsnog een zienswijze indienen.

Ingewikkeld
Die bezwarencommissie adviseert om de inspraakprocedure nog eens door de gemeenteraad te laten bekijken, omdat de commissie er zelf ook niet helemaal uitkwam. Juridisch zit dat erg ingewikkeld in elkaar, blijkt uit het verslag van de bezwarencommissie. Wethouder Arianne Hollander: „Wanneer de inspraakverordening geactualiseerd moet worden, is dat zeker iets om dat goed te regelen.”

Inspraakronde
Hollander laat namens het college weten het niet nodig te vinden om opnieuw een inspraakronde te houden. „Het college van B en W is bevoegd om te regelen hoe de manier hoe de inspraak loopt. We hebben er toen voor gekozen dat de mensen in konden spreken bij de commissievergadering.” Dat was op 16 juni. In een brief van 19 mei zijn de ondernemers daar op gewezen

Overvalvoorstel
De mogelijkheid tot een koopzondag werd in april 2016 in de raad aangenomen na een overvalvoorstel van Lokaal Veenendaal die gebruik maakte van drie afwezige ChristenUnie-raadsleden. In juni bij een voltallige raad kwam toen de huidige koopzondagproef uit de bus.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei