Volledig scherm
Pootje baden tijdens ‘Veenendaal aan Zee’, een van de initiatieven dit jaar op het Veenendaalse stadsstrand. © Herman Stöver

Gemeente Veenendaal gaat niets organiseren op stadsstrand

VEENENDAAL - Wie gaat straks de evenementen organiseren op het stadsstrand van Veenendaal? Niet de gemeente. Die wil hooguit de vergunningen regelen nu de club van ‘Landjepik’ gestopt is met het bedenken van evenementen.

Sanne Heymann van Landjepik en coördinator van het stadsstrand, liet in de zomer weten dat het het laatste jaar zou worden op het stadsstrand. Nu de gemeente Veenendaal de bouwplannen op het stadsstrand bekend heeft gemaakt, vond Landjepik het een mooi moment om het afscheid aan te kondigen.

Netjes achterlaten

Veenendaal betaalde de coördinator een vergoeding voor haar werkzaamheden en stelde een klein budget beschikbaar om evenementen mogelijk te maken. Zo moest Heymann onder andere zorgen dat activiteiten goed gepland werden en geen agendaconflicten ontstonden. Ook de vergunningen melden en het na afloop controleren of het terrein netjes was achtergelaten, hoorde bij de taken.

In een memo aan de gemeenteraad laat het college van B en W weten dat de gemeente dit deel van de activiteiten zelf kan regelen. ,,Feitelijk verzorgt de gemeente normaal gesproken deze werkzaamheden bij grote activiteiten. Kortom, hiervoor hoeft geen afzonderlijke functie te worden georganiseerd’’, aldus B en W. 

Geen rol voor gemeente

Maar het bedenken en het onder de aandacht brengen van evenementen, gaat Veenendaal niet doen. ,,Deze rol past ook niet bij de gemeente. Het is ook nu weer aan de samenleving om deze bal op te pakken. Dit kan door andere mensen die enthousiast zijn of door de straks gevestigde commerciële partijen aan het strand.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei