Gilbert zoekt biertesters in Veenendaal

VEENENDAAL - De stadsbrouwerij Veenendaal en de organisatie van het Gilbertjaar in Veenendaal houden op 21 maart een bieravond. De twee clubs zijn op zoek naar voorproevers die dan het nieuwe Gilbertbier uit Veenendaal en Antwerpen willen testen. 

Volledig scherm
Een voorwerp in het Veenendaalse museum over Gilbert van Schoonbeke. © DG

Geïnteresseerden zijn op donderdag 21 maart welkom om 20.00 uur in de Cultuurfabriek tijdens het maandelijkse Gilbert Café.  Na een ‘blinde test’ kan worden bepaald of de smaakverschillen groot genoeg zijn en welke smaak de voorkeur heeft van de Veenendalers. Deze informatie wordt gebruikt voor de officiële lancering van de bieren in april.

Veenendaal en Antwerpen vieren dit jaar de 500ste  verjaardag van Gilbert van Schoonbeeke, een Antwerpse ondernemer die in de omgeving van Veenendaal een belangrijke rol speelde bij de turfafgraving in de zestiende eeuw. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei