Volledig scherm
© ANP

Grensgeschil Rhenen en Veenendaal dupeert school

VEENENDAAL - Het Rembrandt College heeft flink last van het slepende grensgeschil tussen de gemeenten Veenendaal en Rhenen over een deel van de wijk Petenbos. De Veenendaalse school heeft sinds enkele jaren geleden een nevenvestiging in de Veenendaalse wijk die op Rhenens grondgebied staat. Dat levert de schoolleiding veel extra werk op.

Volgens rector Bart de Grunt moet de leiding van de school dubbel aanschuiven in overleggen omdat de school niet in Veenendaal maar in Rhenen staat. Het kostte hem om dezelfde reden een half jaar om een glasvezelverbinding met de hoofdlocatie te krijgen.

Steun
Ook als het gaat om verstrekken van middelen voor extra begeleiding van leerlingen vallen Rhenen en Veenendaal in verschillende regio's. Daardoor dreigt verschil tussen voorzieningen die leerlingen kunnen krijgen, stelt De Grunt.

„Als wij niks zouden doen, kun je als leerling op het hoofdgebouw wel profiteren van die steun maar op de nevenvestiging niet.”

Gevolgen
Het Rembrandt opende de dependance in 2013 na een piek in het aantal aanmeldingen. Volgens De Grunt was toen niet te overzien welke gevolgen de tijdelijke huisvesting over de gemeentegrens zou krijgen. De school denkt de voorziening in Petenbos over enkele jaren af te kunnen stoten.

De gemeenten hebben enkele jaren geleden voor het laatst over de kwestie gesproken. Toen was er zoveel onenigheid over de oplossing dat werd besloten de kwestie voorlopig te laten liggen.

De Vallei