Volledig scherm
© EPA

Haatimam die in Veenendaal verbleef is vertrokken naar Marokko

VEENENDAAL - De Marokkaans-Nederlandse imam Alami Amaouch is volgens België vertrokken naar Marokko. De imam, die regelmatig in Veenendaal verblijft, moest België voor 5 december verlaten. Vanwege zijn Nederlandse paspoort zou hij naar Nederland uitgezet worden, maar hij koos zelf voor Marokko. De Belgische staatssecretaris van asiel noemde Amaouch 'gif voor moslimjongeren'.

De gevreesde haatimam, die in België zijn volgelingen aanzette naar Syrië af te reizen, preekt al een jaar in Nederland. De politie is getipt, maar er is niet ingegrepen. In België baarde Amaouch onder meer opzien door Allah te smeken een seculiere Marokkaanse dichter de tong af te snijden. De verwachting was dat Alami Amaouch, naar Nederland zou gaan, omdat hij naast een Marokkaans ook een Nederlands paspoort heeft.

Ultimatum
België stelde de imam een ultimatum nadat hij onder andere opheft veroorzaakte door Allah te smeken een seculiere Marokkaanse dichter de tong af te snijden. Alami Amaouch moest België voor 5 december verlaten hebben, anders zou hij worden opgepakt. Dat Alami Amaouch zich in Veenendaal ophield, heeft te maken met de familie die de imam daar heeft.

Volledig scherm
De gevreesde haatimam El Alami Amaouch wordt nu regelmatig gesignaleerd in Veenendaal

De Vallei