Volledig scherm
PREMIUM
Aan het stadsstrand, Veenendaal, straks. © rv

Het veendorp is definitief een stad geworden

BLOG‘Dus je blijft in Veenendaal wonen?’ Gevolgd door stilzwijgen en een voorzichtig twijfelen aan mijn verstandelijke vermogens. Of een meewarige blik.

Vallei blogt
Journalisten van de redactie Vallei van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Volledig scherm
Jaap Rademaker © Foto Raphael Drent
Quote

Alles - nou vooruit bijna alles - wat een mens nodig heeft is te vinden in Veenendaal

Soms wordt het tijd om naar een nieuw huis om te zien. Ik woon al 22 jaar op hetzelfde adres in Veenendaal. Iets met aversie voor verkassen. Mijn aantal verhuizingen is - met enig gevoel voor overdrijving - te tellen op de hand van een bosbouwer die in zijn carrière iets te slordig met zijn bijl heeft gezwaaid.

Maar je wordt een dagje ouder. Het kind is al jaren het huis uit en eigenlijk heb je te veel kamers en te veel ruimtes die zich vullen met boeken die je waarschijnlijk toch nooit meer gaat lezen. 

Alles - nou vooruit bijna alles - wat een mens nodig heeft is te vinden in Veenendaal. Of anders wel op twintig treinminuten afstand in Utrecht.

Dan ga je op zoek naar iets kleiners en iets levensloopbestendigs, want je wordt toch een dagje ouder en dan is het fijn als je niet straks thuis over een drempel struikelt. Of dat de winkels op rollatorafstand liggen. En iets zonder tuin want de hele dag gras maaien en in de grond wroeten voelt meer als strafwerk.

Dat wordt dus iets in de buurt van het Veenendaalse centrum en het toeval treft dat daar volop gebouwd wordt. En er zitten mooie projecten tussen, zoals op het stadsstrand of aan de straks doorgetrokken Brouwersgracht. Er is alleen één probleem: voor de boeken vind ik wel plek maar voor mijn auto niet. Bij die nieuwe woningen krijg je geen parkeerplaats meer, hoorde ik vorige maand.

Mag je iets in een nabijgelegen parkeergarage gaan regelen. En da’s toch wel een klein kantelmomentje in de Veenendaalse geschiedenis. Het veendorp is definitief een stad geworden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei