Volledig scherm
De nieuwjaarsduik in Veenendaal in 2015. © Herman Stover

Hier kun je in de Vallei een nieuwjaarsduik nemen

RHENEN - Wie op 1 januari een verfrissende nieuwjaarsduik in het ijskoude water wil nemen, kan in de Vallei terecht in Veenendaal en Ede. Rhenen slaat de officiële nieuwjaarsduik een jaartje over.

In Veenendaal is de nieuwjaarsduik standaard om 12.00 uur in de Surfvijver. Daar komen vaak meer dan honderd mensen op af. Vanaf het strandje kan er maximaal 5 minuten worden gezwommen, langer mag niet om onderkoeling te voorkomen. Uiteraard is pootje baden ook toegestaan.

De warming-up is vanaf 11.45 uur in de sporthal van korfbalclub SKF naast de Surfvijver. Na afloop is er van 12.15 uur tot 12.45 uur soep in de kantine. Het is niet nodig je vooraf aan te melden. Deelname aan de nieuwjaarsduik is gratis.

Frisse duik in Ede

In Ede kunnen mensen een duik nemen in het koude natuurgezuiverde buitenbad van zwembad De Peppel. De duik is om 12.00 uur en meedoen is gratis. Om weer warm te worden is er chocolademelk, soep en het recreatiebad en de glijbanen zijn tot 13.00 uur open. 

Ook in Otterlo kan er een koud bad genomen worden, in dit geval bij droompark De Zanding. Ook daar is het startschot om 12.00 uur. Het inschrijfgeld is 2,50 euro en komt geheel ten goede aan Kika.

Rhenen slaat jaartje over

De nieuwjaarsduik in Rhenen gaat dit jaar niet door. Wegens de drukte van het jubileumjaar met diverse activiteiten was de organisatorische last te hoog, aldus de organisatie. ‘We slaan daarom dit jaar over om hopelijk volgend jaar weer terug te komen met een nog beter evenement', aldus de organisatie.

De Vallei