Volledig scherm
Hond Joep mag toch blijven leven. © Cindy Albers

Hond Joep na overlijden baasje op het laatste moment gered van spuitje

VEENENDAAL - Het zag er heel slecht uit voor hond Joep uit Veenendaal: zijn baasje overleed begin deze week en de nabestaanden hadden besloten om Joep in te laten slapen. Zo konden ze samen in een urn. 

Maar luttele uren voor het inbrengen van het dodelijke spuitje is Joep toch gered. 

Cindy Albers uit Veenendaal kende de eigenaar van Joep goed en liet de hond iedere zaterdag en zondag uit, ruim vijf jaar lang.

Toen ze hoorde dat Joep zou worden ingeslapen, plaatste ze een emotioneel bericht op sociale media. ‘Dag Joep’, schreef ze. Door haar bericht, en een interview met RTL Nieuws, ontving ze in korte tijd tientallen reacties. 

Naar Haarlem

,,Vandaag (vrijdag, red.) om 16.30 uur zou Joep voor het spuitje naar de dierenarts gaan, maar er hebben zich drie mensen gemeld die Joep willen overnemen. Na overleg met de nabestaanden is besloten dat hij vanavond naar Anne uit Haarlem gaat’’, aldus een opgeluchte Cindy.

Joep is 15 jaar en heeft drie abcessen en heeft mogelijk niet lang meer te leven. Maar zijn laatste jaren kan hij nu in alle rust uitzitten. 

Een gezond hondje in de Amerikaanse staat Virginia had onlangs minder geluk:  Shih Tzu Emma werd ingeslapen, naar de wens van het overleden baasje. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei