Het Ichthus College - hier op archiefbeeld in 2017 - gaat een week dicht om corona.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Ichthus College - hier op archiefbeeld in 2017 - gaat een week dicht om corona. © Ichthus College Veenendaal

Ichthus College in Veenendaal week dicht door corona-uitbraak: ‘Besmette leerlingen en personeel flink ziek’

VEENENDAAL - Het Ichthus College in Veenendaal sluit volgende week de deuren, omdat er te veel coronabesmettingen zijn op de middelbare school. ,,Het is ingrijpend, maar we zien geen andere keus”, zegt rector Jaap van Dam. De leerlingen volgen de lessen dan online.

15 reacties

 • C B

  2 jaar geleden
  Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, ook biblebelt? Het zou fijn zijn als mensen niet vanuit hun onderbuik en aversie tegen religie zouden reageren. Goed dat er maatschappelijke verantwoordelijkheid wordt genomen. Landelijk valt 20 procent vd besmettingen onder de leeftijd van 12-18 jaar. Kennelijk is Veenendaal geen uitzondering. Meer scholen hebben dit soort besluiten al genomen, vooral in de Randstad
 • H. D

  2 jaar geleden
  Ook bij andere scholen gekeken? Of ......
 • Gol

  2 jaar geleden
  Ga eens kijken op de Ellekoot en de abri op de Vondellaan hoe dicht de scholieren bij elkaar staan en zitten.
 • H. D

  2 jaar geleden
  Het is goed dat de school zijn verantwoordelijkheid neemt! Een week zou wel aan de korte kant kant zijn. De reacties van zuipketen en Bible Belt is op niets gebaseerd. In de Bible Belt gaat ze net zo om met de virus als ergens anders. Trouwens de meeste mensen uit de Bible Belt werken in de zorg en weten wat er werkelijk in de ziekenhuizen gebeurd. Maatschappelijke bewust omgaan is de motto, elkaar aanspreken is goed, maar afbranden is een teken van be slaagde intellect.
 • Scherpschutter

  2 jaar geleden
  Dan ben ik toch eens benieuwd naar het aantal ziekenhuis-, IC-opnames en sterfgevallen uit deze groep. Waarschijnlijk zijn sommigen met een zwak immuunsysteem 'flink ziek' en dat de rest dan gewoon maar een beetje ziek is.Het virus is flink in kracht afgenomen, dat is al wel bekend.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal