De rotonde bij Veenendaal-Oost in de avondspits.
Volledig scherm
PREMIUM
De rotonde bij Veenendaal-Oost in de avondspits. © William Hoogteyling

Iedere ochtend drama om de wijk uit te komen: ‘Ik sta praktisch voor mijn huis al in de file’

Een ritje van normaal een minuutje de wijk uit loopt sinds enige tijd voor bewoners van Veenendaal-Oost al snel op naar ruim tien minuten. De wijk kent maar één uitvalsweg en dus sluiten veel auto’s maar achter aan in de file. Met name in de ochtenduren is het een drama om de wijk uit te komen, dit tot ergernis van de bewoners. 

19 reacties

 • Henk Van Harten

  2 maanden geleden
  Ik wil eigenlijk uit pure frustratie iets hierover zeggen: Ik kan maar niet begrijpen met hoeveel domheid zo'n wijk word ontworpen en vervolgens aangelegd.Het overgrote deel van alle projecten in de gemeente Veenendaal worden gebouwd volgens het principe: We kijken wel waar of het schip strand. Hoe vaak is de rotonde al aangepast? Maar waarom heeft vrijwel elke nieuwbouw wijk in NL maar 1 toegangsweg? Wie heeft dat bedacht? en waarom? Tot circa de jaren 90 was het norm voor meerdere toegangswg
 • Eric Denders

  2 maanden geleden
  @Hannie Thonsen er staat notabene in het artikel dat het gaat om een afstand van een paar honderd meter.... Waarom denken mensen altijd in auto's? Dit is makkelijk te fietsen.
 • Ton Verkerk

  2 maanden geleden
  Meneer Verweij kan thuiswerken en gaat binnenkort verhuizen naar een wijk waar het fileleed nog groter is. Een goede fiets kopen lijkt me beter passen bij zijn keuzes dan klagen in de media.
 • H. Wegen

  2 maanden geleden
  @jelle w. U heeft wel gelijk dat Ede in dit opzicht de zaken wel beter aanpakt, alleen de vraag is of je geliefde auto er morgen nog staat! 20! Auto's in de fik gestoken, dat is toch ook behoorlijk ziek. U woont waarschijnlijk niet in Veldhuizen, maar toch het gebeurt wel.
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Niet zo mopperen op @Eric, mensen, ergens heeft hij wel degelijk een punt. Er zijn veel mensen - ik weet niet of de geïnterviewde Veenendaler daarbij hoort - die gemakshalve de auto nemen terwijl het werk op fietsafstand ligt. Dit land is gewoon niet gebouwd op zoveel auto's. In sommige wijken mag je blij zijn als je maar drie blokken hoeft te lopen voor een parkeerplek. Ik ken huishoudens die vier auto's voor de deur hebben staan. VIER! Je maakt me niet wijs dat die allemaal noodzakelijk zijn.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei