Veel Veenendaalse kinderen gaan dagelijks met een busje naar Ede om daar islamitisch onderwijs te krijgen. Pogingen om in Veenendaal een school te stichten, zijn nog niet gelukt.
Volledig scherm
Veel Veenendaalse kinderen gaan dagelijks met een busje naar Ede om daar islamitisch onderwijs te krijgen. Pogingen om in Veenendaal een school te stichten, zijn nog niet gelukt. © Herman Stöver

Islamitische basisschool Veenendaal gaat volgend jaar in de herkansing

VEENENDAAL Een islamitische basisschool in Veenendaal komt er pas op zijn vroegst over een jaar. Een poging om de vestiging van zo'n school weer op de agenda te krijgen, strandde donderdag in de gemeenteraad. Maar die nam wel een voorstel aan om een nieuwe aanvraag beter te begeleiden.

5 reacties

 • E. Jansen

  2 jaar geleden
  Al het bijzonder onderwijs afschaffen. Alle scholen per zo snel mogelijk  openbaar maken. Godsdienst onderwijs kan prima door geloofsinstellingen geregeld worden.
 • Gerrit Louter

  2 jaar geleden
  Inderdaad Ben....maar  gezien de hardnekkigheid  en dwingende methode,s  die sommige geloven gebruiken om hun volgelingen te hersenspoelen , zal daar wel nooit iets van terecht komen.
 • David

  2 jaar geleden
  Het enige wat er door deze school ontstaat is een nog mindere kans voor kinderen uit een moslim gezin om straks een goede baan te krijgen. Geef kinderen toch toegang tot de zelfde middelen, in plaats van ze dit te ontnemen. En als je wil dat je kind je eigen cultuur mee krijgt, doe dan dan buiten de gangbare schooltijd uren om. Ze gaan vast ook al naar islamonderwijs, of Koranles. Om dit dan ook nog eens dunnetjes over te doen tijdens de al zo schaarse schoollessen. Het enige wat je meekrijgen is een dikke stempel, en dat is niet positief.
 • ben

  2 jaar geleden
  alleen maar OPENBARE SCHOLEN; vrijheid van geloof doe je maar achter je eigen voordeur !
 • Aug

  2 jaar geleden
  Het hele bijzonder onderwijs zou op de schop moeten. Niet alleen voor dit soort uitwassen, maar ook om de christelijke apartheid tegen te gaan. Alleen nog maar openbaar onderwijs, en als ouders een grefo of islam school willen, dan betalen ze dat maar helemaal uit eigen portemonee. Weg met het subsidieren van achterlijke godsdiensten.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei