Volledig scherm
Joshua Patrick eerder dit seizoen na een gemiste kans tegen De Dijk. Zaterdag schoot hij DOVO met twee doelpunten naar de overwinning op ONS Sneek. © Herman Stöver

Joshua Patrick schiet DOVO na rust langs ONS Sneek

VEENENDAAL In eigen huis heeft DOVO zaterdagmiddag drie punten bij mogen schrijven na de overwinning op ONS Sneek. Hoewel de ploeg van trainer Gert Kruys vlak voor rust op achterstand kwam, zorgde Joshua Patrick na rust alsnog voor vreugde in Veenendaal.

Voor Simon van Zeelst was de ontmoeting met ONS Sneek van korte duur. Al na zeven minuten spelen werd de middenvelder met een bloedende neus gewisseld voor Marley Berkvens. Een bezoek aan het ziekenhuis zal in een later stadium moeten uitwijzen of de neus van Van Zeelst gebroken is. Het publiek moest lang wachten op het doelpunt, want pas in de laatste minuut van de eerste helft was het de boomlange spits Yume Ramos die de 0-1 maakte.

Vlak na rust bracht Joshua Patrick DOVO op gelijke hoogte. Nadat hij zelf onderuit was gehaald in het strafschopgebied verschalkte Patrick met een hard schot Sneek-doelman Barry Ditewig vanaf de penaltystip. Een kleine tien minuten later was het wederom Joshua Patrick die de Veenendaalse fans liet juichen. Met een fraaie lob zorgde hij voor de 2-1 overwinning van DOVO.

Daar zou het, ondanks een aantal kansen over en weer in de slotfase bij blijven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei