Volledig scherm
Foto ter illustratie. © dg

Kunstfestival Veenendaal in 2020 drie dagen

VEENENDAAL - Na vijf keer een tweedaags kunstfestival in Veenendaal te hebben opgezet, heeft de organisatie besloten om in 2020 een drie dagen durend festival op te zetten. Met een net iets andere indeling dan gewoonlijk. Artiesten kunnen zich vanaf nu aanmelden.  

Het festival vindt plaats op 14, 15 en 16 februari en gaat van start met het Veenendaals filmfestival op de vrijdag in de filmzaal van Spectrum. Tijdens het festival kunnen Veenendaalse filmmakers hun films vertonen en wordt er aan het eind van de avond ook een Oscar uitgereikt aan de beste inzending.

Verdere vernieuwingen

Op zaterdag is er het nieuwe aspect van een voorstelling die speciaal voor deze dag is geschreven. Het wordt een variatie van verschillende podiumkunsten waar mensen zich voor kunnen opgeven. De uitvoering vindt plaats in de Lampegiet. Op zaterdagavond zullen daarnaast de uitreiking van de Veenendaalse Cultuurprijs en de bekendmaking van de Veenendaalse Cultuurvrijwilliger plaatsvinden.

Verder is er op zondag het Café-theaterfestival, waarbij verschillende artiesten hun opwachting maken in bijvoorbeeld de Lampegiet, Brasserie De Plantage en de Cultuurfabriek. De artiesten hebben op basis van het café of theater waar ze staan een speciaal toneelstuk gemaakt over die plaats dat ze ter plekke opvoeren.

Voor de rest wordt het Amateurkunstfestival in ere gehouden met allerlei optredens van bands en een doorlopend programma in de verschillende theaters, aldus de organisatie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei