De ijsbaan van Veenendaal afgelopen winter.
Volledig scherm
De ijsbaan van Veenendaal afgelopen winter. © Herman Stöver

Kunstijsbaan Veenendaal wijkt uit naar Duivenweide

VEENENDAAL - Veenendalers kunnen de komende winter toch de ijzers onderbinden. Er is een nieuwe locatie gevonden voor de tijdelijke kunstijsbaan. Die strijkt in december neer op het parkeerterrein van de Duivenweide. 

De kunstijsbaan stond de afgelopen keren op het stadsstrand in Veenendaal. Maar die locatie kan de komende winter niet gebruikt worden. ,,Dat heeft te maken met de bouwplannen op het stadsstrand", vertelt Annelies van Rooijen, een van de drie initiatiefnemers achter de kunstijsbaan.

Alternatief voor stadsstrand 

,,We zijn gelijk begin dit jaar al met de gemeente in overleg gegaan om een alternatief te zoeken. En die hebben we gevonden op het parkeerterrein van de Duivenweide.” Dat terrein ligt naast theater Lampegiet. Niet de meest ideale locatie, aan de rand van het centrum, weet ook Van Rooijen. ,,Het liefst zit je in hartje stad maar daar waren geen mogelijkheden.”

Op de Duivenweide is wel plek om weer een net zo grote kunstijsbaan neer te zetten als op het stadsstrand. Dat betekent wel wat aanpassingen. ,,Er is geen waterleiding en geen riolering op die locatie, maar in samenwerking met de gemeente is dat geregeld. De kunstijsbaan zal dit jaar ook meer glas hebben, zodat deze beter zichtbaar is voor het publiek.”

Deze winter wil de organisatie naast de scholen ook stichtingen en clubs benaderen voor speciale schaatsdagen.

Wegvallen van parkeerplekken

Het afgesloten parkeerdek.
Volledig scherm
Het afgesloten parkeerdek. © Gemeente Veenendaal

De verwachting is dat het wegvallen van de parkeerplekken geen problemen op gaat leveren. Op de Duivenweide kunnen momenteel minder automobilisten parkeren omdat een parkeerdek daar gesloten is vanwege technische problemen. De gemeente gaat er vanuit dat voor december dat parkeerdek weer open is. 

Opening op 11 december

De opening is op woensdag 11 december en de laatste dag dat de schaatsers het ijs op kunnen, is zondag 5 januari. 

Veenendaal heeft sinds 2016 weer een tijdelijke kunstijsbaan in de winter. De eerste keer werd die aangelegd in sporthal West waarna het stadsstrand de nieuwe locatie werd. Op een deel van het stadsstrand staat de bouw van appartementen gepland en door de bouwwerkzaamheden is het terrein niet te gebruiken. 

Het is de bedoeling dat na de verbouwing het stadsstrand weer terugkeert en dat er ook ruimte is voor de kunstijsbaan.

De exacte openingstijden van Veenendaal on Ice verschijnen binnenkort op de website van organisator Sportservice Veenendaal.

Figuren uit film "Frozen" op ijsbaan Veenendaal on Ice afgelopen winter.
Volledig scherm
Figuren uit film "Frozen" op ijsbaan Veenendaal on Ice afgelopen winter. © Herman Stöver

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei