Volledig scherm
© Herman Stöver

Lampionnen luiden de lange nachten in

VEENENDAAL - De Veenendaler weet: als het Lampegietersavond is, is de herfst niet ver weg. Nu de avond steeds vroeger valt, vallen de lampjes van de lampionnen immers niet meer weg tegen het zonlicht. De traditie van de Lampegietersavond wordt nog altijd levend gehouden in Veenendaal, op de maandag die het dichtst bij 17 september valt. 

Hoewel de Lampegietersfeesten lange tijd synoniem leken te zijn aan onrust in de stad, is het de afgelopen jaren weer vooral een kinderfeest geworden. Op zes plekken in Veenendaal vertrokken verklede kinderen voor een optocht door hun wijk. 

Twee optochten gaan dit jaar niet door; de optocht bij Allererf in Dragonder Noord en de optocht bij buurthuis SamSam.  Dit lijkt echter nog niet het einde van de traditie te betekenen. Veel van de andere tochten, waaronder die in West (foto) groeien als kool.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei