Volledig scherm
VEENENDAAL - Persdag GVVV , Voetbal , Seizoen 2016/2017 , 2de Divisie , 20-07-2016 , Cayfano Latupeirissa © Pouw Jongbloed

Latupeirissa wil iedereen overtuigen

VEENENDAAL - Caifano Latupeirissa heeft nog geen seconde spijt van zijn overstap naar GVVV. Nu is het gemakkelijk praten als je een basisplek hebt, maar de inwoner van Bemmel voelt zich ook echt op zijn gemak bij de Veenendaalse tweede divisionist.

Het leek voor Caifano Latupeirissa een uitgemaakte zaak: zijn voetbaltoekomst lag bij NEC. Hij speelde al jaren in de jeugd bij NEC en op zijn negentiende maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van de eredivisionist uit Nijmegen.
Zijn optredens bleven tot zeventien duels beperkt, een beenbreuk gooide roet in het eten. Vervolgens speelde hij nog een jaar op huurbasis bij TOP Oss, daarna werd zijn contract niet verlengd.

Uitdaging
„Ik heb daarna met veel plezier drie jaar bij JVC Cuijk gevoetbald. Maar toen GVVV aan de bel trok, leek me dat ook weer een nieuwe uitdaging”, vertelt Latupeirissa donderdagavond na de training. „Een wezenlijk verschil met het zondagvoetbal, is de ambiance in het zaterdagvoetbal. Een sfeertje, zoals vorige week bij HHC Hardenberg, had ik in tijden niet meegemaakt.”

Amusementswaarde
Daarom verheugt hij zich op duels met ploegen als Spakenburg en Kozakken Boys. Clubs, die veel toeschouwers trekken, waardoor een hoge amusementswaarde gegarandeerd is. Op dat podium voelt Latupeirissa zich thuis.
„Het scheelde natuurlijk ook dat we met 2-1 bij HHC wonnen. Een prima start van de competitie. Ook mooi dat de samenwerking tussen de nieuwkomers en de zogenaamde oudgedienden goed verliep. GVVV speelt al jaren met een vaste kern en dat vereist aanpassing van nieuwe spelers. Anders hebben ze een probleem. Dat heb ik me goed gerealiseerd”, stelt de vleugelspits.

Vertrouwen
Van trainer John de Wolf kreeg hij het vertrouwen om de linkerflank te bestrijken. Samen met middenvelder Danny de Leeuw moet hij voor aanvallende impulsen zorgen. Goede voorzetten afleveren, waar spits Frank Tervoert of de doorgeschoven middenvelder Robin Mulder iets mee kunnen. „Bij het eerste doelpunt tegen HHC liep dat gesmeerd. Ik hoop dat het ons tegen Barendrecht weer lukt. Zou mooi zijn.”

GVVV-Barendrecht (zaterdag, 14.30 uur, sportpark Panhuis, Veenendaal).
GVVV, geblesseerd: Simon Brouwer (knie), Wilco den Hartog (nog niet fit).

De Vallei