Leren van de buren
blogHet is een wat potsierlijk gezicht, zo’n tien regelaars die het verkeer in goede banen leiden op het viaduct van Rhenen waar twee provinciale wegen elkaar kruisen.
De mannen met fluorescerende gele jassen staan er met een goede reden. Rhenen moet een paar weken overbruggen bij het plaatsen van slimme verkeerslichten. Beneden bij de brug staan de nieuwe stoplichten er al, maar ze blijven dom omdat de stoplichten op het viaduct pas later komen.
Leveringsprobleempje.
Op 3 december moet de klus geklaard zijn. Vanaf dat moment kunnen de verkeerslichten samen hun slimme regelwerk uitvoeren. Tot die tijd doet Rhenen het dus gewoon met slimme mensen.
Ik heb er wat schampere opmerkingen over gehoord. Of dat nou zo nodig is, zo’n bataljon aan verkeersregelaars. Of dat gruwelijk Nederlandse ‘en wat moet dat allemaal wel niet kosten?’ Maar het lijkt wel te werken. De files lossen op in het niets.
Wanneer de verkeersregelaars in Rhenen klaar zijn, zouden ze dan een tijdje in Veenendaal aan de slag kunnen? Want automobilisten uit Veenendaal-Oost staat nog steeds regelmatig in de file wanneer ze de wijk willen ontsnappen, richting de Rondweg-Oost.
Al weken wordt er geklaagd, al weken wordt er nagedacht, worden er vragen gesteld, wordt er niets gedaan. Verkeer uit Oost komt de rondweg-rotonde niet op.
Zet nou eens een tijdje tien van die verkeersregelaars neer op de rotonde. Niet mauwen en beren op de weg zoeken, gewoon doen. En kijk of het helpt, al is het maar voor een paar weken.
Wat in Rhenen kan, moet in Veenendaal toch ook lukken? En anders zou ik als Veenendaalse bestuurder scherp in de gaten houden wat die slimme verkeerslichten in Rhenen gaan doen. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden: alleen zorgen dat je er ook mee kunt rijden.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMVijf vragen
Waarom sommige mensen grof geld over hebben voor een digitaal eigendomsbewijs
Wereldwijd schaffen steeds meer mensen NFT's aan. Dit zijn unieke, digitale eigendomsbewijzen, vaak aangeschaft met cryptomunten. En ze zijn al lang veel meer dan kunstwerken of kattenplaatjes. Waarom zou je ze kopen en wat zijn de risico's? Vijf vragen over NFT’s. -
PREMIUM
Overstroomde wegen en zandophopingen, maar winnares Veenendaal-Veenendaal heeft geen druppel gevoeld
Gladys Verhulst is in Veenendaal-Veenendaal de opvolgster geworden van Annemiek van Vleuten. De Française versloeg Karlijn Swinkels in een sprint-a-deux. -
kunst in de vallei
Beeldenroute rond Fort aan de Buursteeg: ‘Meer bekendheid geven aan verhalen achter rampjaar 1672’
De Gelderlander belicht wekelijks het kunstenlandschap van de Vallei. Dit keer: een beeldenroute rond het Fort aan de Buursteeg bij Renswoude met als thema het rampjaar 1672. -
PREMIUM
Marissa Diepeveen blij met eerste kinderkrant Jong0318: ‘We gaan er iets leuks van maken’
De vraag was niet of-ie kwam, maar wanneer. Hoofdredacteur Marissa Diepeveen uit Veenendaal is blij dat basisscholieren in Ede, Veenendaal en Renswoude vorige week hun eigen lokale kinderkrant onder ogen kregen: Jong0318. -
Veenendaal vindt bureau dat gaat onderzoeken of geheim rapport moslimgemeenschap deugdelijk was
Het bureau VKA (Verdonck Klooster & Associates) gaat onderzoeken of het omstreden onderzoek naar de Veenendaalse moslimgemeenschap wel aan de regels voldeed. Dat doet het bureau in opdracht van de gemeenteraad.
-
Veenendaalse automobiliste botst tegen lantaarnpaal in Roosendaal, bestuurster had mogelijk alcohol op
ROOSENDAAL - Een 34-jarige automobiliste uit Veenendaal is zaterdagnacht bij een rotonde op de Boulevard in Roosendaal gewond geraakt. Haar auto botste met een lantaarnpaal. De vrouw is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie had ze mogelijk alcohol op. -
2
Hoeveel minuten pauze mag je nemen op een werkdag?
Even een rondje wandelen, een broodje eten of snel het nieuws checken op je telefoon; werknemers hebben recht op pauze, maar hoe zit het precies? Mag je zomaar pauze nemen en krijg je dan doorbetaald? Experts beantwoorden zes veelgestelde vragen over het recht op pauze. -
Salderingsregeling zonnepanelen wordt pas vanaf 2025 afgebouwd
Huizenbezitters met zonnepanelen kunnen hun teveel aan opgewekte stroom langer tegen markttarieven terugleveren aan het net. Het kabinet wil de zogeheten salderingsregeling pas vanaf 2025 versoberen, waar dat eerder al vanaf 2023 het geval zou zijn.
In samenwerking met indebuurt Veenendaal
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer