Volledig scherm
© Thinkstock

Liever niet mailen naar gemeente Veenendaal

VEENENDAAL - Waarom kunnen mensen niet gewoon een e-mail sturen naar de gemeente Veenendaal? Die vraag stelt onder anderen SP-raadslid Jan Breur.

Het antwoord van burgemeester Wouter Kolff: er kan gewoon gemaild worden. Maar liever niet.

Formulier
Breur stelde de vragen naar aanleiding van een rapport van belangenvereniging Wij Verdienen Beter. Die concludeerde in een onderzoek naar gemeenten dat in Veenendaal mensen niet direct kunnen mailen. Zij moeten een formulier invullen.

Onnodige informatie
Volgens de belangenvereniging maken de formulieren het voor de burger 'lastiger om met hun gemeente in contact te komen. Een digitaal formulier verplicht de burger vaak tot het geven van onnodige en soms privacy-gevoelige informatie', concludeert Wij Verdienen Beter.

Verkeerde plekken
Burgemeester Kolff heeft laten weten dat mensen wel degelijk kunnen mailen via info@veenendaal.nl. Maar de gemeente heeft liever dat mensen een digitaal formulier invullen, zodat vragen ook op de goede afdeling terechtkomen. Op die manier wordt voorkomen dat vragen op de verkeerde plekken belanden of dat ze te lang blijven liggen.

Reactie-snelheid
Hiernaast laat een woordvoerder van de gemeente weten dat mensen bij het invullen van formulieren alleen hun naam en email-adres achter hoeven te laten. Ook scoorde Veenendaal volgens de belangenvereniging wel goed in de reactie-snelheid, gemiddeld binnen twee dagen.

De Vallei