Volledig scherm
Koopzondag in Veenendaal. © Herman Stöver

Lokaal Veenendaal wil koopzondag vervroegen

VEENENDAAL - Een uurtje vroeger winkelen op de koopzondag in Veenendaal. Dat is een plan dat Lokaal Veenendaal gaat voorleggen aan de gemeenteraad. In Veenendaal begint de koopzondag pas om 13.00 uur om de kerkgangers niet in de weg te zitten.

De invoering van de koopzondag eind 2017 leverde in Veenendaal verhitte debatten op. Een van de beslissingen die werd genomen, was dat de maximaal 12 koopzondagen per jaar pas om 13.00 uur beginnen. Dat besluit werd genomen om de kerkgangers niet in de weg te zitten. Juist Kees Lochtenberg van Lokaal Veenendaal was toen een van de voorstanders van een latere koopzondag, van 13.00 tot 18.00 uur, als handreiking naar de confessionele partijen.

Klok verzetten

Maar Lokaal Veenendaal wil de klok nu verzetten en de koopzondag in laten gaan om 12.00 uur. De winkels in het centrum mogen dan open zijn van 12.00 tot 17.00 uur. De partij hoort geluiden uit de samenleving, van ondernemers en organisaties dat die liever open gaan vanaf 12.00 uur. Daarover is ook overleg gevoerd met de stichting Winkelstad Veenendaal en de eigenaren van de super- en bouwmarkten die in de afgelopen maanden gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid tot zondag openstelling. 

Lokaal Veenendaal wil het voorstel in april voorleggen aan de raadscommissie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei