Volledig scherm
© DG

Loyale klant parkeert gratis in Veenendaal

VEENENDAAL - Winkeliers in Veenendaal kunnen dit najaar kortingkaartjes uitdelen aan hun klanten zodat ze daarmee hun parkeerkosten kunnen drukken. Het systeem is klaar voor gebruik, komende week krijgen ondernemers de vraag of ze mee willen doen. Dat zegt centrummanager Peter Baten.

Volgens Baten doen de gemeente Veenendaal en parkeerbedrijf Q Park mee met dit 'loyaliteitssysteem'. Met de eigenaar van de parkeergarage Scheepjeshof wordt nog gesproken. De ondernemers krijgen komende week de vraag of ze parkeerkaarten à 50 eurocent per stuk willen inkopen. Ze kunnen die meegeven aan klanten die een aankoop bij hen doen.

Tarieven
Het systeem is een poging van de Veenendaalse winkeliers om hun winkelstad aantrekkelijker te maken. De tarieven voor betaald parkeren zijn eerder dit jaar verhoogd omdat de gemeente Veenendaal kampt met een groot tekort op het parkeerbedrijf.

'Real-time' afrekenen
Per 1 januari gaan de tarieven opnieuw omhoog en gaat een uur parkeren op gemeentelijke terreinen 2,00 euro kosten, 20 cent meer dan nu. De parkeerder rekent wel 'real-time' af. Een dagkaart blijft in Veenendaal 6 euro kosten, op zaterdag betaalt de parkeerder 7,50 euro voor een dag parkeren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei