Volledig scherm
Lucas in actie in de finale van The Voice Kids. © DG

Lucas wint The Voice Kids 2015

VEENENDAAL - Lucas van Roekel (14) uit Veenendaal heeft zaterdagavond de RTL 4-talentenjacht The Voice Kids gewonnen. "Ik had dit nooit verwacht. Mijn droom is uitgekomen, echt", zei Lucas nadat hij de finale had gewonnen.

Met het winnen van de finale wint Lucas een geldbedrag van 10.000 euro én een platencontract.

Ik was wat zenuwachtig omdat mijn stem zwaarder is geworden. Maar ik ben ongelooflijk blij!", vervolgde een euforische Lucas.

Kort voor het einde van de finale werd duidelijk dat hij door was naar de laatste 3. In de tussenstand bezette hij toen al de eerste plaats.

Cover
Lucas en de andere 2 finalisten moesten daarna hun eigen single vertolken én een cover zingen. Lucas koos voor Against All Odds van Phil Collins. Het publiek koos daarna Lucas definitief als favoriet.

Steun
Lucas werd in de studio in Hilversum gesteund door vele fans en familie. Zij waren zaterdagmiddag kort voor 17.00 uur met een bus vertrokken vanuit Veenendaal om hun plaatsgenoot te steunen in de finale. Die begon om 20.00 uur op RTL 4.

Zenuwachtig
De moeder van Lucas, die in het team van Nick & Simon zit, zei krap een half uur voor die finale nog niet zenuwachtig te zijn. "Maar dat zal zo wel komen. We gaan genieten."

Bekijk hieronder nog eens de spanning in de finale terug in dit liveblog in tweets, verzorgd door verslaggever Niek Verhoeven.

Tweets over from:niek_verhoeven lucas

Volledig scherm
Deze vrienden van Lucas hopen - én verwachten - dat hij zaterdagavond de finale van The Voice Kids wint. © DG

De Vallei