Lunchen op de ‘snackstrip’ van Veenendaal: ‘Paar keer per jaar moet kunnen’

videoUDEN/ VEENENDAAL - Grote fastfoodboulevards, waar aanbieders van een snelle hap bijeen klonteren, rukken op. Moeten gemeenten daar een stokje voor steken? Een verslag vanuit zulke fastfoodwalhalla’s in Uden en Veenendaal.

De entree van de Veenendaalse ‘snackstrip’.
Volledig scherm
De entree van de Veenendaalse ‘snackstrip’. © William Hoogteyling

In de auto van de familie Samson ontstaat vlak voor de afslag richting Veenendaal-West discussie. De 8-jarige Tom en grote zus Julia (10) willen graag rechtdoor, nadat ze de A12 hebben verlaten. Daar zit McDonald’s met die ‘leuke speeltjes’.

Hun ouders willen aan het eind van de snelweg juist rechtsaf, naar Burger King. ,,De hamburgers zijn er net wat lekkerder vanwege het grillsmaakje’’, zegt vader Timo Samson. 

Op de ‘snackstrip’ langs de A12 bij Veenendaal is de keuze groot. Ook een bezoekje aan Kentucky Fried Chicken en restaurant De Beren behoren hier tot de mogelijkheden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei