Man die Veenendaals café beschoot, deed week eerder ook poging

VEENENDAAL - De man die een maand geleden tien kogels afvuurde op café Het Dak van de Markt in Veenendaal, probeerde dat waarschijnlijk een week daarvoor ook. Dat blijkt uit camerabeelden die vandaag in Bureau Hengeveld, het opsporingsprogramma van RTV Utrecht, werden getoond.

Volledig scherm
Café in Veenendaal beschoten. © DG

In de nacht van 30 april op 1 mei schoot de nog onbekende man met een automatisch wapen tien kogels door de ruiten en de gevel van het café. 

Op camerabeelden is te zien dat twee mannen een week daarvoor, in de nacht van 24 op 25 april, het uitgaansplein oplopen en stil blijven staan voor café Het Dak van de Markt. Het duo kijkt zenuwachtig om zich heen en dan pakt één van de twee mannen een wapen uit zijn tas. Hij weet niet hoe hij om moet gaan met het pistool, schiet een aantal keer in de grond en raakt daarbij bijna zijn eigen voeten. De twee mannen schrikken en maken zich daarna snel uit de voeten. 

Zelfde persoon

Een week later staat er dus ook een man voor het café, die dit keer wel raak schiet. Die beelden zijn ook vrijgegeven. Daarop is te zien dat de man vanaf de Achterkerkstraat komt aanrennen, op het café schiet en vervolgens via dezelfde weg vlucht. 

De politie vermoedt dus dat het bij beide beelden om dezelfde persoon gaat. Het is nog steeds niet duidelijk wat het motief van de dader is geweest. De eigenaar van het café tast daarover ook in het duister

Volledig scherm
Het café bevindt zich aan de Markt in Veenendaal. © Michiel van Beers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei