De politie onderzoekt een schietpartij op de hoek van de Cuneraweg en Brinkersteeg in Rhenen.
Volledig scherm
De politie onderzoekt een schietpartij op de hoek van de Cuneraweg en Brinkersteeg in Rhenen. © DG

Man gewond bij schietpartij in Rhenen; verdachte man (52) aangehouden

UpdateVEENENDAAL - Bij een schietpartij op de kruising van de Cuneraweg en Brinkersteeg in Rhenen is een man gewond geraakt. De verdachte is door de politie opgepakt in de Eekhoornlaan in Veenendaal. Het betreft een 52-jarige man uit Veenendaal.

Politiewagens achtervolgden de verdachte volgens getuigen naar de Faunalaan in Veenendaal. Daar liet de Veenendaler zijn auto achter en rende de Eekhoornlaan in.

Agenten rekenden hem daar in. De bestelwagen van de verdachte is afgevoerd door een bergingsbedrijf. Het is niet bekend of ook het vuurwapen is aangetroffen.

De Brinkersteeg in Rhenen is afgesloten voor onderzoek. De Cuneraweg is wel gewoon open. 

Tekst gaat verder onder de foto.

De auto van de verdachte van de schietpartij in Rhenen wordt afgesleept.
Volledig scherm
De auto van de verdachte van de schietpartij in Rhenen wordt afgesleept. © 112 Nieuws Wageningen

Eerste melding

Bij het Esso Express-tankstation aan de Rondweg-Oost in Veenendaal is maandag een gewonde gevallen bij een schietpartij.
Volledig scherm
Bij het Esso Express-tankstation aan de Rondweg-Oost in Veenendaal is maandag een gewonde gevallen bij een schietpartij. © AS Media

De hulpdiensten kregen een eerste melding vanaf tankstation Esso Express op de Rondweg-Oost in Veenendaal. Het slachtoffer is na de schietpartij daar naartoe gegaan. Een woordvoerder van de politie Utrecht weet niet of de man zelf contact opnam met de hulpdiensten, of een omstander.

Hulpdiensten zijn even na twee uur opgeroepen naar de Rondweg-Oost. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Een woordvoerder van de politie weet niet hoe het met de man gaat.

Een traumahelikopter die is opgeroepen, is later weer afgezegd. Aanvankelijk was er overigens een melding van een aanrijding met letsel aan de Rondweg-Oost. 

Klappen

De afsluiting van de Brinkersteeg betekent ook overlast voor BNM-bouwmaterialen, direct aan het kruispunt.

Niemand kan het terrein op en af, laat vestigingsleider Ronald Schouten weten. ,,Dat betekent even overlast, hopelijk is het voorbij als we om vijf uur sluiten. Enkele collega’s hoorden wel de knal van het schot, maar ze dachten dat het vuurwerk was.’’

Evert-Jan de Rooij hoorde twee doffe klappen, terwijl hij bezig was achter zijn woning aan de Cuneraweg. Pas later zag hij waarom; de Brinkersteeg was afgezet door de politie. Van het incident zelf heeft hij niets gezien.

In eerste instantie liet de Politie Utrecht weten dat de schietpartij in Veenendaal was, later is dit aangepast.

Bij een schietpartij op de Rondweg-Oost is één persoon gewond geraakt.
Volledig scherm
Bij een schietpartij op de Rondweg-Oost is één persoon gewond geraakt. © DG

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei