Man voor eigen huis aangevallen en beroofd van gouden ketting

VEENENDAAL - Een inwoner van Veenendaal is afgelopen weekend het slachtoffer geworden van een gewelddadige beroving. Hij raakte daarbij gewond aan hoofd, rug en been en moest naar het ziekenhuis voor behandeling. De daders maakten een gouden ketting buit die het slachtoffer om zijn nek droeg.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Dat meldt de politie, die getuigen zoekt, maandag.

Het slachtoffer werd in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 00.45 uur overvallen toen hij zijn woning wilde binnengaan na een cafébezoek. Toen hij de trap naar zijn huis aan de J.P.C. Leinweberstraat op wilde lopen, zag hij volgens de politie een man met een bivakmuts. 

Vervolgens werd hij beetgepakt en aangevallen waarbij hij gewond raakte. De daders zagen kans de gouden ketting van zijn hals te rukken. Volgens het slachtoffer gaat het om drie personen. Zij gingen er vandoor richting het Davidsplein in Veenendaal. 

Van de daders zijn beknopte signalementen beschikbaar. Het zou gaan om drie jonge mannen in zwarte kleding. De politie zoekt mensen de verdachten hebben gezien tijdens hun vlucht of op de route die het slachtoffer fietste vanaf het café aan de Tuinstraat. Ook beelden van beveiligingscamera’s uit de omgeving zijn welkom. 

Weet jij meer over dit nieuwsitem? Help de verslaggever!

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei