Volledig scherm
Henk van Voskuilen bezig met een schaalmodel van de Julianakerk in Veenendaal. © Eelco Noortman

Maquettes Veenendaal voor één dag bij elkaar

VEENENDAAL - Oud en nieuw Veenendaal in één oogopslag. Zaterdag is dat te bekijken in de hal van de voormalige Ritmeester fabriek.

De normaal afgesloten hallen van de voormalige sigarenfabriek zijn die dag geopend voor het publiek in verband met monumentendag. Een van de bezienswaardigheden die dag is een tentoonstelling van maquettes, gemaakt door Henk van Voskuilen.

De Veenendaler heeft al heel wat lokale bouwwerken gemaakt. ,,Een deel daarvan is te zien in het museum’’, zegt Maurice L'homme van de organisatie. ,,Maar lang niet alles. Veel staat er ook in het depot. Het leek ons een aardig idee om al die maquettes voor die dag bij elkaar te brengen op één plek bij elkaar te brengen.’’

Nieuwe maquette

In de hal van de sigarenfabriek komt ook een nieuwe maquette te staan die speciaal gemaakt is voor de tentoonstelling. ,,Dat is een maquette van het oude deel van de Ritmeester", aldus L'homme. Andere gebouwen in het klein die te zien zijn: de Markt, diverse kerken en winkels, voormalige fabrieken als de Scheepjeswol en Hollandia, en kasteel Prattenburg uit het naburige Rhenen.

De tentoonstelling wordt zaterdagochtend om 10.00 uur geopend door wethouder Dylan Lochtenberg en architect Johan Huibers, voorzitter van het architectuurcentrum een van de 'bewoners' van het voormalige kantoorpand van de Ritmeester.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Nog geen aanhoudingen voor bedreigingen café Dak van de Markt in Veenendaal, tipgeld blijft staan

    Nog geen aanhoudin­gen voor bedreigin­gen café Dak van de Markt in Veenendaal, tipgeld blijft staan

    VEENENDAAL - De politie heeft nog geen verdachten aangehouden voor de reeks bedreigingen aan het adres van café Het Dak van de Markt in Veenendaal. Een maand geleden wist de eigenaar zelf de kwestie te bekoelen door een tussenpersoon in te schakelen. Die bemiddelde in een territoriumstrijd tussen rivaliserende criminele groepen waar de uitbater naar eigen zeggen slachtoffer van is geworden.

De Vallei