Volledig scherm
De Basiliek in Veenendaal. © DG

Medewerkers dansfeest vluchtelingen Veenendaal persoonlijk bedreigd

VEENENDAAL - Medewerkers van de stichting Gastgezin voor een Vluchteling zijn persoonlijk bedreigd via berichten op Facebook, nadat de stichting een dansfeest voor vluchtelingen in Veenendaal had aangekondigd. Dat zegt directeur Jan Willem Vink van de stichting Gastgezin voor een Vluchteling

"Er werd op de man gespeeld en medewerkers werden via reacties op Facebook bedreigd. Daarvan hebben we aangifte gedaan bij de politie."

Contact met politie
Overleg met de politie maandag leidde uiteindelijk tot afgelasting van het feest, dat donderdag in De Basiliek zou worden gehouden. "We hadden sinds enkele weken al contact met de politie vanwege het plan voor het feest. We werden afgelopen weekeinde benaderd door de politie voor een gesprek. Daar zat ook de gemeente bij. Van beide kregen we het advies het evenement niet door te laten gaan."

Bittere pil
Dat is een bittere pil. "Want het is de eerste keer dat we zo'n dansfeest wilden houden. Maar we moeten even verstandig zijn en het feest donderdag niet door laten gaan. Dat betekent absoluut niet dat er van uitstel afstel komt. We gaan het 'Dansen met Vluchtelingen Feest' zeker houden op een latere datum."

De Vallei