Volledig scherm
PREMIUM
Francis van Mullen en Rianne Jansen. © William Hoogteyling

Met autisme ‘op eigen tenen’ gaan staan

VEENENDAAL ,,‘Ik voel me niet welkom op de wereld’, schreef mijn zoon in een brief. Op zo’n moment breekt je hart”, zegt Rianne Jansen, voorzitter van de stichting Op Eigen Tenen in Veenendaal. Een stichting die mensen met en zonder autisme met elkaar wil verbinden. Zodat iedereen mee kan doen.

Bij autisme denken veel mensen aan de film Rain Man. Over een autistische man die razendsnel lucifers telt en moeiteloos alle vluchtgegevens opsomt van vliegtuigmaatschappijen. Autisme kent echter vele uitingen en vormen. Niet iedereen is een wondertalent of hoogbegaafd. Bij sommigen valt het autisme niet eens op. Een echte definitie is er volgens Jansen ook niet. ,,Mensen met autisme oriënteren zich op een andere manier, zo zie ik het. Ze nemen dingen anders waar en geven er een andere betekenis aan, zijn bijvoorbeeld erg prikkelgevoelig of juist ongevoelig.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Nog geen aanhoudingen voor bedreigingen café Dak van de Markt in Veenendaal, tipgeld blijft staan

    Nog geen aanhoudin­gen voor bedreigin­gen café Dak van de Markt in Veenendaal, tipgeld blijft staan

    VEENENDAAL - De politie heeft nog geen verdachten aangehouden voor de reeks bedreigingen aan het adres van café Het Dak van de Markt in Veenendaal. Een maand geleden wist de eigenaar zelf de kwestie te bekoelen door een tussenpersoon in te schakelen. Die bemiddelde in een territoriumstrijd tussen rivaliserende criminele groepen waar de uitbater naar eigen zeggen slachtoffer van is geworden.

De Vallei