Volledig scherm
Dierenkamp Dragonder in 2001 met dezelfde gebouwen als nu. Volgend jaar wordt dat anders. Foto: Herman Stöver

Metamorfose voor dierenkamp Dragonder in Veenendaal

VEENENDAAL - Dierenkamp Dragonder staat aan de vooravond van een gedaanteverandering. In de Veenendaalse kinderboerderij is sinds de opening in 1977 de tijd wat stil blijven staan.

Dat gaat veranderen. Er volgen nieuwe, moderne stalruimtes voor de dieren. En een theeschenkerij. „Maar dat komt pas later", vertelt Gerrit van de Weerd.

Dagbesteding verstandelijk beperkten
Hij is voorzitter van de stichting Buitenzorg die vorig jaar de zorg overnam van het dierenkampje. De belangrijkste verandering is dat Buitenzorg mensen met een verstandelijke handicap naar Dragonder heeft gehaald. „Wij noemen ze liever bezoekers. Die komen voor dagbesteding. Dat is de belangrijkste reden dat we het dierenkamp aan willen passen", zegt Van de Weerd.

Buitenzorg zit sinds de jaren 90 aan het Ruisseveen, met sinds 2006 een eigen onderkomen bij het dierenkamp en de tuin. Inmiddels ruim een jaar ontfermt de stichting zich ook over dierenkamp Dragonder.

Mensen gezocht
Maar het blijkt lastig om de juiste mensen te vinden. „Terwijl die er moeten zijn in Veenendaal", aldus Van de Weerd. Het is zelfs de reden waarom de bouw van de theeschenkerij voorlopig uit is gesteld. „Het is handig om dat in één keer te doen. De stallen en onderkomens voor de dieren gaan we wel doen, die staan voor het voorjaar gepland."

Lees het hele verhaal in De Gelderlander van 17 november op papier, editie De Vallei, of via onze e-paper.

De Vallei