Een wolf vastgelegd door tientallen fotografen in park De Hoge Veluwe. (Fotobewerking DG)
Volledig scherm
Een wolf vastgelegd door tientallen fotografen in park De Hoge Veluwe. (Fotobewerking DG) © Patrick van Bakkum

Misschien moeten we gewoon eens de waarheid op de wolf afvuren

column,,Je raadt nooit wat ik zojuist met het hardlopen in het bos tegenkwam. Een wolf!” Terwijl mijn wederhelft zich aan de ontbijttafel bijna verslikt in een hap yoghurt, roep ik er snel achteraan: ,,Hij zei dat hij op zoek was naar Roodkapje. 1 april!”

8 reacties

 • Jules Vismale

  4 maanden geleden
  Is het anders niet een beter idee ome voor te zorgen dat de wolven op de Veluwe voor een deel uitwijken naar de Oostvaardersplassen? Daar is genoeg voedsel voor hen te vinden.
 • Jim Maste

  4 maanden geleden
  Beste mensen mede massa moordenaars en genieters van de BBQ en andere verwerking van vlees! Ja de wolf is een vlees eter en zoekt naar de makkelijkste prooi net als wij alleen kan hij ze niet in hokjes zetten om ze naar wenselijk tijdstip op te vreten wij wel en we doen dat met miljoenen kippen konijnen kalkoenen kalfjes koeien varkens enz en daar bij ook nog wild omdat we dat zo leuk vinden Ehh wie is nu de boze vlees eter? Kijk ff in een spiegel! Ohh ja eet smakelijk!
 • Gerrit Louter

  4 maanden geleden
  Reactie op .,,,.Simon Janssen.,,. Er zijn hier teveel mensen...? wanneer ga jij dan emigreren...? neem dan meteen Wilco en Yvonne ook mee....dat scheelt weer wat mensen die vast heel gelukkig zullen zijn in het door jou gedroomde sprookjesland... .
 • Simon Janssen

  4 maanden geleden
  De wolf hoort hier wel thuis en zou ruimte genoeg kunnen hebben, maar er zijn veel te veel mensen die hier niet thuis horen en elk stukje natuur wegnemen.
 • Wilco Veldhorst

  4 maanden geleden
  Hoezo “hoort dit dier niet thuis in onze natuur?” De wolf is altijd inheems geweest in Nederland en pas 150 jaar terug uitgeroeid en niet omdat het dier een bedreiging voor de mens was, maar omdat de mens vond dat het dier “schadelijk” was. Het dier is er nu 4 jaar terug en die 4 jaar is niks gebeurd. Geld voor wolfwerende maatregelen blijft op de plank liggen, net als schadevergoeding voor boeren. Wilde zwijnen of adders kunnen ook dodelijk zijn, zelfs koeien. Doe eens niet zo overspannen.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal